Active retreat: returned

Wandelaars op pad in kloof
Dabaklamm kloof tussen Dorfertal and Kals

Precies een jaar later ben ik weer een week naar MoaAlm geweest, in Kals am
Großglockner in Oostenrijk.

janita wandelend met stokken
Op de terugweg naar beneden vanaf de Studlhutte.

Deze keer heb ik op de heenweg een tussenstop gemaakt in München, waardoor de treinreis veel relaxter verliep. Die reis was sowieso heel anders nu, met minder drukke treinen en het gebruik van mondkapjes. Maar ik vond het prima te doen. Alles was goed te regelen met de Deutsche Bahn app, je kunt zelfs je stoel uitkiezen.

In MoaAlm was niet veel veranderd. Vanwege corona waren er nu wel meer gasten uit Oostenrijk, wat ook wel leuk was. Een mix van binnenlandse en buitenlandse toeristen, en deze keer allemaal uit Europa. Ik was nu ook niet de enige die met de trein kwam (dit was vorig jaar wel zo, toen vlogen de meeste gasten).

satellietfoto met gemaakte trips
Satellietfoto uit reisapp met gemaakte trips

 

 

 

 

De wandelingen waren wat pittiger geworden, langer in afstand en hoogtemeters (hoewel er ook altijd daarnaast nog wel een makkelijkere optie was, maar die heb ik niet gekozen). Zodoende heb ik meer gezien dan vorig jaar. Op de ‘vrije dag’ ben ik gaan fietsen, waardoor ik het dal nog beter kon verkennen.